AI, Artificial Intelligence ili umjetna inteligencija je tehnologija koja na osnovu podataka iz prošlosti vrši predviđanja postupaka pa na osnuvu njih djeluje.

AI u svom postupku predviđanja postupaka i djelovanja kombinira sve raspoloživa sredstva strojnog učenja i prediktivne analize.

Artificial intelligence je sustav računalnih algoritama koji može razumijeti i izvršavati zadatke koji se odnose na ljude. Kod rada ovih računalnih algoritama nerijetko se i koriste velike količine velike količine podataka.

Kod korištenja AI tehnologija u komunikaciji s ljudima AI na svoj način prevodi “računalni jezik” u ljudski i obrnuto.

AI i internet marketing

Artificial Intelligence ili umjetna inteligencija postaje stvarnost i sastavni dio svake industrije pa tako i Internet marketinga. Tako AI uspostavlja komunikaciju između marketinga i prodaje. Prikupljanjem podataka i njihovom analizom donosi doprinos u marketingu i prodaji.

Umjetna inteligencija u Internet marketingu ne nudi neka čarobna revolucionalna rješenja ali može pomoći kod:

  • donošenja boljih odluka
  • uštede vremena

Artificial Intelligence je mistificiran pojam u medijima ovih dana, te se o njemu govori više kao o sredstvu budućnosti, zapravo samo teoretski – nešto kao i kod prve pojave osobnih računala. Ali to i nije tako, pripremamo seriju članaka o ovoj temi gdje ćete vidjeti da je tehnologija već raspoloživa i da je možete koristiti u svakodnevnim poslovima Internet marketinga.