WEB4Y
Baza znanja
Inovacije koje transformiraju: Web, Marketing, DizajnPovećajte vidljivost, ostvarite ciljeve!Oblikujemo vašu digitalnu budućnost.

Povećanje prepoznatljivosti brenda

Goran

0 Comment

Brending

Povećanje prepoznatljivosti brenda je jedna od važnih strategija za prodaju roba i usluga. Ova strategija zahtijeva kreativnost, strpljivost i konzistentnost. Savjet je da se prije svega posvetite potrebama klijenata te na osnovu njihovih potreba razvijate strategiju koja će ih privući i zadržati.
U ovom članku ćemo vam napisati korake koji su potrebni za razvijanje vidljivosti i prepoznatljivosti brenda.

Određivanje ciljeva

Prije svega morali bi definirati svoje ciljeve. Konkretno ono što želite postići sa svojim brendom i način na koji želite da vas klijenti percipiraju. Pri određivanju culjeva će vam svakako pomoći i naša analiza konkurencije.

Razvijanje brending strategije – kreiranje vizualnog identiteta

Kreiranje jedinstvenog vizualnog identiteta je jedan od bitnih faktora razvijanja brending strategije. Brending strategija podrazumijeva osim vizualnog identiteta i kreiranje slogana te drugih faktora po kojima će vaš brend biti poznat sa svojom razlikošću u odnosu na druge brendove.

Promocija brenda

Promocija brenda podrazumijeva korištenje kanala za promociju. Kanali mogu biti društvene mreže, sve vrste oglašavanja, kreiranje sadržaja itd. Ove marketinške aktivnosti će privući pažnju na vaš brend.

Konzistentnost i izgradnja povjerenja

U svakoj komunikaciji s klijentima bi trebali biti konzistentni. Tako ostavljate jak i prepoznatljiv utisak kod klijenata.
Konzistentnost bi se trebala održavati i s kvalitetom proizvoda i usluga. Tako stvarate kompletan pozitivan imidž vašeg brenda a time i zadovoljavate potrebe vaših klijenata.
Izgradnja povjerenja se nastavlja s pozitivnom komunikacijom s klijentima. Tako morate i pružati kvalitetnu podršku kako bi stvorili povjerenje u vaš brend.

 

Tags:

Post Comments:

Leave A Comment

Go to Top