Internet marketing rječnik – vrste Internet marketinga

Rječnik termina za vrste Internet marketinga

0 54

Donosimo vam mali rječnik termina koji se najčešće upotrebljavaju kod vrsta Internet marketinga. Za Intwernet marketing često kažemo da je to digitalni marketing.

Search Engine Optimization (SEO) – Optimizacija web stranica za tražilice

SEO ili Search Engine Optimizacion su postupci i pravila poboljšavanja web stranica za tražilice optimiziranjem sadržaja i strukture web stranica za relevantne ključne riječi i fraze. Web stranice se optimiziraju prilikom izrade web stranica ili na postojećim stranicama za tražilice kao što su Google, Yahoo, Bing itd. a kako bi se povećao rangirani položaj web stranice u rezultatima pretraga.

Internet marketing: SEO - Search Engine Optimisation

Pay-Per-Click (PPC) marketing – Plaćanje po kliku

PPC ili plaćanje po kliku je on-line oglašavanje u kojem oglašivači plaćaju svaki put kada korisnik klikne na jedan od njegovih oglasa. Plaćanje klikova koji u principu vode prema vašim web stranicama se radi na oglasima koji se postave putem Internet tražilica ili društvenih mreža.

Internet marketing - PPC marketing

Content marketing – marketing sadržajem

Content marketing ili marketing sadržajem je kreiranje i objavljivanje kvalitetnog sadržaja s ciljem privlačenja i zadržavanja ciljane publike na vašim web stranicama što potiče profitabilnost ili prepoznatljivost brenda. Sadržaj bi trebao biti vrijedan, relevantan i dosljedan djelatnosti objavljivača.

Internet marketing - Content marketing - marketing sadrzajem

Social Media Marketing – marketing društvenih mreža

Marketing društvenih mreža je marketing gdje se platforme društvenih mreža koriste za promicanje proizvoda ili usluga. Najčešće sa strategijom animiranja ciljanje publike za ostvarenje krajnjeg cilja. Najčešće društvene mreže na kojima se radi marketing društvenih mreža su Facebook, Twitter, Instagram i drugi.

Internet marketing - social media marketing - marketing drustvenih mreza

E-mail marketing

Email marketing je korištenje e-mailova za promicanje proizvoda ili usluga te izgradnja odnosa s ciljanog publikom. Putem emailova se šalju najčešće personalizirane poruke direktno na e-mail adrese potencijalnih ili trenutnih klijenata.

Internet marketing - E-mail marketing

Affiliate marketing

Affiliate marketing je marketing koji se temelji na učinku u kojem su suradnici plaćeni za promicanje i prodaju proizvoda ili usluga neke tvrtke. Suradnici su vlasnici web stranica ili blogova kako bi se promovirali vaši proizvodi ili usluge te se nagrađuju najčešće provizijom za svaki prodani proizvod ili uslugu.

Intenet marketing - affiliate marketing

Influencer Marketing

Influencer marketing je korištenje preporuka i spominjanja usluga ili proizvoda od strane utjecajnih osoba s ciljem promocije proizvoda ili usluga. Ove utjecajne osobe imaju u pravilu veliki broj pratitelja na društvenim mrežama.

Internet marketing - Influencer marketing

Video marketing

Video marketing je upotreba video sadržaja za promociju proizvoda ili usluga s ciljem dosega do ciljane publike.

Internet marketing - vieo marketing

Mobilni marketing

Mobilni marketing je upotreba mobilnih uređaja, tj. pametnih telefona ili tableta s ciljem promoviranja proizvoda ili usluga te interakciju s ciljanom publikom.

Internet marketing - mobilni marketing

Komentirajte ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti prikazana